Perse nje person ndalon se ushqyeri?

Ka disa faktore te mundesh;

1- Mosha, metabolizmi tenton te ngadalsohet dhe trupi I tyre ka me pak nevoje te ushqehet, por nese ndalon papritur të hanë më pak, mund të jetë diçka tjetër. 2- Ngadalesimi I tretjes se ushqimit gje qe ju shkakton kapsllek dhe ju jep ndjesine e te ngopurit.
3- Renia e ndjese se nuhatjes ndikon qe te zvogeloi interesin e tyre per te ngrene.
4- Marrja e shumta te medikamenteve te ndryshme ben te mundur humbjen e shijes, nje tjeter factor I forte per ndalimin e ushqyerjes.
5- Mungesa e dhembeve dhe perdorimi I protezave qe ju shkakton dhimbje eshte nje tjeter arsye per mos ushqyerje.
6- Veshtiresite qe te moshuarit kane me levizjet I ben me `Dembele`ne ngrenie. Ju jep ndjesine e nevojes per dike tjeter dhe kjo gje I ben nervoz gje qe ju heq interesin e ushqimit.
7- Veshtiresite me shikimin. Kur nuk e sheh ushqimin eshte nje tjeter factor per mos interesim ndaj tij .

Si mund ti ndihmojme te moshuarit qe tu shtohet interesi per tu ushqyer. Ne momentin qe ne jemi te vetdijshem se cilet jane faktoret qe I ben ato te ndaloje ushqyerien, na e ben me te lehte gjetjen se si mund ti ndihmojme. Duhet tju japim ushqime te lehta per organizimin dhe ne te njejten kohe fruta qe ndihmojne ne tretjen e ushqimit sa me shpejt. Ushqimet duhet te jene te ziera mire ne menyre qe most e lodhen ne pertypje dhe protezat mos ti vrasin. Per cdo dite vakti I drekes duhet te jete supe me leng mish dhe kockash ne menyre qe tju forcoje sadopak metabolizmin, ushqime me permbatje hekuri, ushqime qe mund te hane me perdorimin e duarve duke larguar luget ose pirujnte. Nje gje eshte e rendesishme qe tju pergatiten ushqimet qe atyre ju ka pelqyer me shume Kujdes!! Nese I moshuar fillon te ndaloje te haje dhe te pije duhet te keshilloheni me doktorin pasi jeta e tij mund te jete ne rrezik. Njeriu mund e qendroj gjate pa ngrene por pa uje vdes brenda pak ditesh. Nese mbas vizites me mjekun I moshuari eshte mire me shendetin atehere provoni keto menyra per ushqyerjen e tij ose te saj.